Wednesday, January 24, 2007

BLUES

Jen mala oprava;

John Lee Hooker zemrel 21/6/2001 (ja o nem psal v pritomnem case). Narodil se v srpnu 1917 a ma svoji hvezdu v Hollywoodu na "Walk of Fame". Zaslouzi si to!

Milan++++

PS Na to, jak "tvrde" zil, dozit se 84 let je u muzikantu velky uspech. Bubenik od Woody Hermana (v sedesatejch) Jake Hanna, casto rikal ze srandy: "Vsichni SLAVNI jazzmeni umiraji a mne taky neni v posledni dobe moc dobre!" Je to dost smutne sledovat, jak umiraji dobri kamaradi.

Legendarni basista Ray Brown, od ktereho jsem mel par hodin a kdo byl zodpovedny za to, ze jsem odesel od klasiky k jazzu a zacal hrat basu, zemrel v roce 2002 a ja mel tu cest,ze jsem byl jeden z lidi, kteri nesli rakev. Na pohrbu bylo asi 4,000 "who is who"z jazzoveho Hollywoodu a Ray ovlivnil svym hranim vsecky basisty na svete. Hral pozdeji v kapele na Merv Griffin Show a ja mel tu cest i hrat jednou na jeho basu, kdyz jsem si jen prinesl "elektryku" a zpevak chtel akustickou. Ray byl taky chvilku zenaty s Ellou Fitzgerald a skoncil jako manazer pro Count Basie Orchestra, Quincy Jones atd. Pri tom ale stale hral a cestoval. Zemrel po jeho golfove hre v Clevelandu (kde hral s triem). Sel si pred hranim zdrimnout a uz ho neprobudili. Bylo mu 76 let, takze mam jeste alespon 4 roky k zivotu.

Jestli ma nekdo zajem, google ma strasne mnozstvi "hitu" o nem. RAY BROWN, jazzova instituce v cele jazzove historii. Nejvic se proslavil, kdyz meli trio: OSCAR PETERSON TRIO. Maji natocene stovky desek a on taky natacel s mnoha jinymi hudebniky. Quincy Jones byl jeden z nich a Monty Alexander (z Jamaiky) bud pouzival na nataceni jeho, nebo mne. Strasna pocta pro basistu vod Broma!

9 comments:

Anonymous said...

A Roy Clark je ten co peddluje kytary na televizi?

Anonymous said...

Comments fungujou - je treba kliknout na OTHER (pokud nejsi registrovany blogger)

Anonymous said...

Comments are ok., I am clicking on
"other" and will see, what happens.
Funguje to a dekuji za to to "my technical support."

Na dotaz: Country boy
A Roy Clark je ten co peddluje kytary na televizi?

Ja jsem tady dost let, ale pedlovat jsem ho kytary nikdy
nevidel. Zjistim presne kolik TV stations a radio stations
vlastni.
Rovnes mel s Buck Owensem TV show
Hee Haw, ktere se stale hraje~
syndication.

Cili pedlovat nic nemusi, vozi mu
to nakladakama, aby za to dal jeho
slavne jmeno.

Anonymous said...

Ja jsem ho videl v infomercial jak prodava "Roy Clark Guitars" a dokonce i se zvlastnim serial number.

Anonymous said...

Mily Country Boy,

Co bys delal, kdyz by k Tobe prisel GIBSON (Norlin Music) a jako
velkou reklamu podle Tebe nazvali
kytaru, nechali Te ji podepsat a
udelali malej komercial za cca
$1,000,000? Rekl bys jim: "Jdete do prdele?"
Ja jsem v sedmdesatejch dostaval
3-4 novy elektricky basy (Ripper),
jen za to, ze jsem se nechal s tou
basou vyfotit. Jasne zadarmo~ty
basy! Zkouseli nove fretless a ja
pro ne delal reklamu s jednim
zpevakem. To je normalni business.
Roy je ale strasne bohatej a prachy nepotrebuje.
Potrebuje ale to, co mi nejvic schazi: podium a 800 lidi v publiku (a dobreho bubenika).
Ty svetla a to vzruseni je high a dost mi to schazi.
Mel jsem to ale 25 let sveho zivota a tak si nestezuji. Naopak.
STEZUJI!

mM said...

Roy Clark je ten co peddluje kytary

Vím jak se tzv. pudluje ocel, ale co ten člověk vyvádí s kytarama — to je mi záhadou.

Anonymous said...

mm - pedlovat = peddling = nekdo kdo prodava cokoliv kdekoliv

Anonymous said...

cyybv [url=http://www.drdrebeatscheapsales.com]beats by dre outlet[/url] aksyxh http://www.drdrebeatscheapsales.com mnps [url=http://www.drebeatsstudioheadphones.com]cheap beats[/url] dauvei http://www.drebeatsstudioheadphones.com lzmi [url=http://www.beatsdreheadphonesonsale.com]beats by dre sale[/url] tdruzb http://www.beatsdreheadphonesonsale.com drvsy [url=http://www.dreheadphonesonsales.com]beats by dre headphones[/url] eurhet http://www.dreheadphonesonsales.com puucl [url=http://www.drdrebeatssales.com]beats by dre sale[/url] sagnq http://www.drdrebeatssales.com edens [url=http://www.beatsheadphonesbydrdre.com]beats by dre[/url] mmpbq [url=http://www.focsa.org.au/myreview/beatsbydre.phtml]monster beats[/url] mvruw http://www.focsa.org.au/myreview/beatsbydre.phtml fdt

Anonymous said...

fykrk [url=http://www.drdreheadphonesaustralia.com]beats headphone[/url] vzuoha http://www.drdreheadphonesaustralia.com wlust [url=http://www.cheapbeatsaustraliaonline.com]beats online[/url] aafhfq http://www.cheapbeatsaustraliaonline.com ogujs [url=http://www.beatsbydreforsaleaustralia.com]beats australia[/url] wmkol http://www.beatsbydreforsaleaustralia.com xmghl [url=http://www.cheapbeatsbydreheadphonesaustralia.com]beats headphone[/url] fpuoy http://www.cheapbeatsbydreheadphonesaustralia.com uqnmc [url=http://www.cheapbeatsdreaustralia.com]beats australia[/url] jwkml http://www.cheapbeatsdreaustralia.com mcbkl [url=http://www.cheapbeatsheadphonesaustralia.com]beats headphone[/url] qrmsn http://www.cheapbeatsheadphonesaustralia.com ftzjj