Friday, November 10, 2006

SHEEPLE HAVE SPOKEN!

Protoze jsem uz mnohokrat nasliboval, ze prelozim neco dobreho do cestiny (Olinovi stale dluzim McCarthyho), dostal jsem povoleni od Human Events prelozit clanek od me nejoblibenejsi pisatelky a doufam, ze se Vam to bude libit~ja to strasne prozil a zvedlo mi to naladu. (Ten prvni smutny dojem ale nebyl jeste timto ovlivneny. To bylo spontanni!)

Nase Anynka napsala 08/11/2006

HISTORICKE VITEZSTVI PRO DIEBOLDA!
(Tovarna, ktera vyrabi masinky na hlasovani.)

Tento tyden se udelala nova historie! Po prve za 4 volebni cykly, Demokrati neutoci na Diebold, Corp. den po volbach a neosocuji tovarnu, ze manipulovala volby. Takze to vypada, ze Diebold konecne vyrobil vyrobek, kteremu se da verit.

Levicaci vyhrali "HOUSE" a taky komunistickou Nicaraguu. Meli dobry tyden. Zaplat Pan Buh, ze jeste nemaji jejich prst na atomovce (yet~zatim?)

Dems podporuji kapitulaci v Iraku, zvyseni dani a vyrazeni prez. Bushe. Vyhrali volby tim, ze predstirali, ze jsou proti vsem trem.

Jon Tester, Bob Casey Jr., Heath Shuler, mozna i Jim Webb~nikdy jsem nevidela tolik testosteronu pohromade v celem mem zivote. A smrad zapocenych "jockstraps"(podpora pro testicles atletu) od "novych" Demokratu mne pronasleduje vsude a je na omdleni.

Jelikoz jsem predpovedela toto zanedbatelne Demokraticke vitezstvi, moje pristi predpoved je, jak jim to vezme dlouho, nez tito novi "gun totin' Dems" zacnou nosit "leotards". (velmi prilehave atleticke obleceni!~pouzijte predstavu.)

Ted, kdyz vyhrali volby a nemusi nic predstirat, Tester si muze nechat narust delsi vlasy, Casey muze zacit mluvit a brat "Emily's List" penize (sam nerozumim) a Webb muze zacit znovu psat homoeroticke fictions (o incestu)........................ a to vse vcas pred Vanocnimi svatky. Ale podle toho, co rikaji media, tyto vysledky jsou vysledkem mandatu, ze odejdeme z Iraku (s vyjimkou Connecticutu, kde pro-valecny Joe Lieberman, si totalne vytrel prdel (volne prelozeno) s "Ned the Red" Lamontem.)

Faktem je, ze jestlize toto patheticke vitezstvi v sestem-volebnim roce je projev o tom jak USA citi o Iraku, Amerikani musi tuto valku milovat. Kdyz byl Clinton prezident: "Jednoduse receno, strana, ktera kontroluje Bily Dum, skoro pokazde ztrati "House seats" v midterm volbach. Specielne v sestem roce.

Za FDR, v sestem roce v 1938, Demokrati ztratili 71 "zidli~sedadel~mist" v Kongresu (House) a 6 v Senate.

Eisenhower, sesty rok midterm election v 1958, Republikani ztratili 47 "mist" v Kongresu a 13 v Senate.

Za JFK/Johnson administrace, Demokrati ztratili 47 mist v Congressu a 3 v Senate.

Nixon/Ford~sesty rok voleb v 1974, Republikani ztratili 43 mist v Kongresu a 3 v Senate.

I za americkeho nejlepsiho prezidenta, Ronalda Reagana, Republikani ztratili 5 mist v Kongresu a 8 v Senate.

Ale i uprostred toho, cemu rikaji media-masivne nepopularni valka, Dems dostali asi 30 mist v Kongresu a 5-6- v Senate v techto sesti-letych volbach, a mnoho mist je stale prilis brzy k rozhodnuti, ktery smerem to pujde za dva roky. Jen absoulutni idioti, kteri nevi nic i "vcerejsim konceptu", mohou tento volbam rikat "tsunami", radeji nez predsmrtelne skubani umirajici strany.

I za 8 let Clintona, kteremu Demokrati rikaji politicky genius, nejlepsi "campaigner", Elvis!~ Republikani dostali total 49 mist v Kongresu a 9 mist v Senate ve dvou "midterm elections".
A take kdyz Clinton vyhral v 1992, jeho strana ztratila 10 mist v Kongresu~ pouze po druhe ve 20. stoleti, strana, ktera vyhrala Bily Dum, ztratila mista v Kongresu!

Mezitim, Demokraticke epicke vitezstvi, o kterem se budou psat pisnicky pro dalsi generace, znamena, behem dvou midterm voleb, Demokrati byli schopni dostat jen 30 mist v Kongresu a 4 v Senate~ predpokladaje, ze i ta mista, ktera jsou prilis blizko pro zmenu jsou v tom vypoctu zahrnuta. (Demokraticke totalni vitezstvi tento tyden, je min, nez to, ze Bush vyhral 6 mist v Kongresu a 2 v Senate, pri jeho "midterm election.")

Ja tomu moc nerozumim, ale Anynka vi co pise. Mne politicka matyka NIKDY nesla.
Pokracuje:

Jakkoliv se na to divate, tyto volby dokazuji, ze valka v Iraku je vic popularni, nez byl Bill Clinton.

Rozdil mezi Republikany a Demokraty?

Republikani: "Zustaneme tam do te doby, az vyhrajeme."
Demokrati: " Zustanem...odejdem, ....zustaneme tam jeste chvilku a pak odejdem,... odejit a pak se vratit....prestat valcit a utect..... zvitezit, prohrat~vyberte si.
Je myslim, ze Amerika dava prednost Republikanum.

Demokrati mluvi o novem smeru v Iraku. Yeah, rika se tomu "zpatecka." Demokrati mluvi o nove vojenske strategii v Iraku. Ale nerikaji o jake? Vzdat se a utect? To neni nova strategie. Francie to dela uz leta. A Dems rikaji jejich novemu planu: "Operace Somalia!"

Maji opravdu pred sebou pripravenou cestu. Maji jen 2 roky, propustit co nejvic teroristu a zavrit co nejvic Republikanu. Republikani musi opravdu a co nejrychleji dodat ten "body armor"
pro nase vojaky, to o cem Demokrati stale fnukaji. A rychle.

A nasi kluci v Iraku to budou potrebovat taky na zada!

Milan++++

PS Je to vice mene doslovny preklad, coz se da delat dost tezko a tak jsem to trochu a s jejim povolenim prizpusobil cestine. Priznam se, ze te matyce moc sam nerozumim, ale predpokladaje
ze Ann Coulter ma mnoho lidi na research, ze ta cisla jsou spravna a znamenaji to, co ona rika. Ona tomu rozumi! Za to rucim, protoze zatim mela ve vsem pravdu.

Vzdyt to stejne hlavne politicke "entertainment" z ust, ktera vi, o cem mluvi.

1 comment:

Anonymous said...

Pekne. Mirna pochvala.