Wednesday, April 11, 2007

VZPOMINKY CESKEHO MUZIKANTA

Pred momentem jsem dopsal odpoved kamaradovi z Bratislavy a ta odpoved zpusobila vybaveni zaplavy vzpominek, o kterych ted zacnu na pokracovani psat, abych se mohl s Vami o ne podelit.

Hrali jsme na Novy Rok v 1967/68 v Mnichove na velke party,kterou organizoval majitel studia SABA ve Viellingen, Willy Frutt. Byl tam Mancini, Supremes a taky zacinajici Tom Jones,ktereho nikdo neznal a my jsme ho doprovazeli. Prisel k nam ale pozdeji nejakej ozralej bohac a rekl: "Proc vy Cesi, se snazite kopirovat americkou muziku?" Zahrajte nam nejake polky!

Tak jsme valeli polky a zkoncilo to se smlouvou na album ceskych polek, s Gustou Bromem. Velmi ochotne udelam kopii (i obalu v moravskych krojich na Spilberku), mam akorat vinyl, ale necham udelat CD a mohl bych to poslat na MP3. Jestli ma nekdo zajem, jak zpivame: "Proc ta sova tolik houkala,huuu a huuu a huuu!" Mne to dost financne pomohlo, protoze jsem s Hnildou napsal polovinu vsech aranzma. A v NSR to byl v 1968 velky hit!

Ta vzpominka jde ale dal a do Las Vegas. Hraji Tom Jones Show v Ceasar's (asi 1979) a Mr. Jones si mne pozval po show do jeho dressing roomu~ja byl posranej co sem udelal a prekvapeni bylo, kdyz s tim krasnym welshskym prizvukem rekl: "I know you from Munich! You played with the Czech Count Basie Band!" Samozrejme, ze jsem se podelal. NADHERNA VZPOMINKA!

A dekuji, ze jste mi to pres Dame Elton pripomneli.

Cely zivot jsou vsecko jen krasne vzpominky, jak rikal muj TATA. And I am a very gratefull and blessed SOB.

Milan++++

7 comments:

Anonymous said...

Spravny muzikant s tim umeleckym nadsenim zahraje procitene i Internacinalu a Sajuz nerusymyj. Muzikanti jsou jako prostitutky - jen pouzivaji jine nastroje.

Anonymous said...

Mas absoloutni pravdu, protoze
spravny muzikant zahraje jak nejlip
umi COKOLIV.
Mas neco proti prostitutkam a nebo
tak milujes svoje zamestnani, ze se
nemuzes dockat do druhyho rana jit
do prace? Zarezavat?

SMRDIS ZAVISTI!

Ja nastesti hral jazz (Sinatra,
Jones, Davis atd. tyhle pisnicky
nemeli v repertoaru a ani zasl.
umelec Gustav Brom to NIKDY nehral.)

Co jsi ty VOLE v zivote dokazal,
na co mas tak krasne vzpominky?
Znamena podle tebe, ze hrani
Prokofjeva je prostituce?
Zdzezovanyho? A byl to kurva Rus!

Anonymous said...

Mas spatne svedomi, ze se tak rozcilujes?

Anonymous said...

Jestli to, co jsem napsal, povazujes za rozcilovani, tak si nech ty kolecka v hlave zpocitat.
Nad idioty se NIKDY nerozciluji, vubec se nerozciluji, jen mam bohuzel tendenci, snazit se jim to nekdy vysvetlit, coz v tvem pripade je waste of time.
(Nechte malickych prijit ke mne!)
Zustan anonymni a zalez pod ten sutr odkud jsi vylezl. Nemej starost o moje svedomi. It's just fine!

A na zadnou z mych otazek jsi mi
neodpovedel, coz znaci jen jedno.
Narodil jsi se po znakem NULY!?

Anonymous said...

budu komentovat pozdeji pratele za chvilku

mM said...

Muzikanti jsou jako prostitutky - jen pouzivaji jine nastroje.

Podle této teorie by tehdy v ČSSR nemohl vlastně nikdo ani chodit do zaměstnání bez toho, aby tam prováděl nějaké sabotáže.
Kdysi jsem se muzikou živil a nemohl si dost dobře vybírat co, kde a pro koho budu či nebudu hrát. Jako amatér jsem pak měl hraní jako svoje druhé zaměstnání a situace byla podobná.
Jeden starý kolega mě v 1969 poučil, že politika na podium nepatří a měl pravdu. Tou dobou nebylo možno si v lahůdkách koupit a restauraci objednat tzv. "Ruské vejce", tuším, že i s ruským čajem byly problémy, hotelům "Varšava" a "Moskva" se začalo říkat jinak … atd. Zkrátka český národ zase blbnul na kvadrát, aby se zakrátko vše vrátilo do starých kolejí. Nechal jsem se ale také vyblbnout - s bubeníkem jsme 21.8.69 nenastoupili večer do hraní.

Anonymous said...

milanko len sa prosim teba pekne nenchaj znechutit volami a pokracuj v nacatom diele