Wednesday, January 24, 2007

BLUES

Jen mala oprava;

John Lee Hooker zemrel 21/6/2001 (ja o nem psal v pritomnem case). Narodil se v srpnu 1917 a ma svoji hvezdu v Hollywoodu na "Walk of Fame". Zaslouzi si to!

Milan++++

PS Na to, jak "tvrde" zil, dozit se 84 let je u muzikantu velky uspech. Bubenik od Woody Hermana (v sedesatejch) Jake Hanna, casto rikal ze srandy: "Vsichni SLAVNI jazzmeni umiraji a mne taky neni v posledni dobe moc dobre!" Je to dost smutne sledovat, jak umiraji dobri kamaradi.

Legendarni basista Ray Brown, od ktereho jsem mel par hodin a kdo byl zodpovedny za to, ze jsem odesel od klasiky k jazzu a zacal hrat basu, zemrel v roce 2002 a ja mel tu cest,ze jsem byl jeden z lidi, kteri nesli rakev. Na pohrbu bylo asi 4,000 "who is who"z jazzoveho Hollywoodu a Ray ovlivnil svym hranim vsecky basisty na svete. Hral pozdeji v kapele na Merv Griffin Show a ja mel tu cest i hrat jednou na jeho basu, kdyz jsem si jen prinesl "elektryku" a zpevak chtel akustickou. Ray byl taky chvilku zenaty s Ellou Fitzgerald a skoncil jako manazer pro Count Basie Orchestra, Quincy Jones atd. Pri tom ale stale hral a cestoval. Zemrel po jeho golfove hre v Clevelandu (kde hral s triem). Sel si pred hranim zdrimnout a uz ho neprobudili. Bylo mu 76 let, takze mam jeste alespon 4 roky k zivotu.

Jestli ma nekdo zajem, google ma strasne mnozstvi "hitu" o nem. RAY BROWN, jazzova instituce v cele jazzove historii. Nejvic se proslavil, kdyz meli trio: OSCAR PETERSON TRIO. Maji natocene stovky desek a on taky natacel s mnoha jinymi hudebniky. Quincy Jones byl jeden z nich a Monty Alexander (z Jamaiky) bud pouzival na nataceni jeho, nebo mne. Strasna pocta pro basistu vod Broma!

CO JE BLUES?

Rosta se ptal:

Ale u John Lee Hooker si dodnes nejsem jist, zda to je blues, rhytm&blues a nebo rock'n'roll. Ty to vis? Ja jsem sedel dva metry od nej a nepoznal jsem to.


Ja to vim!
John Lee Hooker je jeden z mala, ktery se da do jasne kategorie. Kdyz jsem v 1969 delal pro ABC Records, Impulse a Bluesway, Hooker byl vzdy povazovanej za hudebnika, ktery hral blues a hodne blizko k jazzu. Hral dokonce jako solista nekolikrat v Montreaux na jazzovem festivalu a jednou i s Roy Clarkem, ktery ma rad jazz, ale nasel vic penez hranim a zpivanim "country", coz udelalo mnoho hudebniku a i zpevaku. Jazzova zpevacka z Australie, Diana Trask, sem prijela s jazzovou kapelou a kdyz se nemohli uzivit, udelala prechod do "country music". Ja jsem pro ni psal a dokonce natocila jednu LP v UK, s Londynskou Filharmonii, kde jsem meli jeden "skoro hit".

Stevie Ray Vaughn je zase prechod od blues k rock&rollu, Berry je cistej Rock. V ramci blues, jeste stoji za zminku Sony Terry a Brownie McGhee. S nima jsme si uzili. Vse co natocili, muselo jit na copyright, ale oni to sice slozili, ale noty necetli, jako velka vetsina cernych muzikantu hlavne z te bluesove skupiny. Ja skoncil prepisovanim jejich pisnicek na papir, se slovy (coz byl pruser) a jedna z nejvetsich legraci, byl titul jedne pisnicky: "Is you ever seen one eyed woman cry?" A jako odpoved na tu otazku bylo, ze "slzy holt tecou jen z jednoho oka." Na to jsem si najmul pomoc, protoze jim nebylo dobre rozumnet.

Zpevak (cerny) Mel Brown, mel dokonce i na Bluesway label velkej hit: "Merry Christmas Baby!" a to by mohlo zaradit do blues/jazz kategorie.

Po nataceni mi dali originalni vinyl, ktery mam dodnes doma a mohu to klidne ztahnout na mp3 a poslat Rostovi. Trebas I celou desku. Je to ryzi a "grass root" blues. R&R ma blues jako zaklad a rock muze nekdy taky byt bluesovej. Na vysvetlenou: blues je ta nejjednodussi forma muziky~12 bars. Bar (music) in musical notation , a bar or measure is a segment of time defined as a given number of beats of a given duration. (Beat by tedy mel byt TAKT!) Prelozeno to znamena, ze bar ukazuje hranice: kolik not a jak dlouho. Nemohu si za zadnou cenu vzpomenout, jak jsme tomu rikali v cestine.

Osicka tomu rika v starem slovniku takt nebo taktova cara a to neni dobry popis. Taktova cara mozna. Bar je skupina not omezena taktovou carou. Normalni formy bars jsou:4/4 nebo ctyrctvrtecni: 8+8+8, nebo 16+8+8 a to jde o normalni skladby. Kdyz si budes pocitat do tempa: "jeden, dva tri, ctyri", tak to je jeden bar/taktova cara v ctyrctvrtecnim case a pocitas ctvrtove noty. Valcik by byl 3/4,"raz, dva, tri,raz dva, tri". Ctvrtove noty jsou v 4/4 forme 4 na jeden bar. No a pak se to deli na osmicky a sestnactky, kde jedna ctvrtova nota ma 2 osmicky atd.

Cernosi nikdy moc nestudovali a tak blues, diky te jednoduchosti, se stalo jejich nejoblibenejsi a nejhranejsi formou i v cistem jazzu. Muzikanti tomu rikaji "dvanactka", jako pivo. Cili blues je dvanactitaktova forma hudby. Ja jsem cestoval po svete se slavnym pianistou a kdyz jsem napsal aranzma, musel jsem mu to na pianu ukazat, protoze on noty necetl. Cili kdyz to je 12 taktu, tak to je blues. Mozna ze se o tom vic rozepisi v blogu. Zatim cekam na nejake komentare.

Milan++++

Sunday, January 21, 2007

Hovory s Ivanem...

Muj novy blog se bude jmenovat: Hovory s Ivanem a ja se omlouvam, ze to neni chronologicky. Ale nejak to taky zafixuji.

Toto je moje odpoved dnes, na Ivanovu odpoved vcera, ktera bude nasledovat.

Dobre jitro Ivane,

Je nedele v Las Vegas, venku sice mrzne, ale v polednebude tak 25 C, coz je dost neprijemne v tydnu, kdy jsem uz venku na kontrole v 0600, dlouhe spodky, rukavice a lyzarskou bundu a kolem poledne se musim jit domu prevlict. Muj imunni system, dost poniceny vloni ( a jestli jsi necetl moje psani, tak o vsem znovu napisi. Byl jsem
v nemocnici s PTSD a pak na psychiatrickem leceni, ktere jeste kompletne nezkoncilo. Proste "su cvok!" Meli jsme to v rodine. Maminka byla manic depressive a tatuv bracha
zemrel v 1941, dost mlady na schizophrenii (nevedeli jak to lecit.) Cili vloni, po nejvetsim tlaku an muj nervovy system, ktery jsem kdy v zivote zazil (a prozil jsem toho dost), mi prasklo v bedne a nervove jsem se slozil. STARI?

Napsal jsi mi nazpet tak hezky a dukladne, ze nevim, jestli se mi podari na vse odepsat, vse adresovat atd. Ale "eto nichevo", nikam nejdem.

Vratim se nazpet k Tvoji prvni odpovedi, ze je zajimava myslenka, jak bojovat s teroristy bez ztrat americkych zivotu. Bombardovani je jasne jako zpusob valky nefungujici na cely 100%, ale kdyz jsem videl prvne Drazdany (1959), bylo to dost impresivni. My tomu rikame v county "grading" a tech 1,000 bombardaku, ktere jsem 3 hodiny pozoroval jak leti na Nemecko (hodinu jsi je slysel, hodinu to trvalo nez preletely a dalsi hodinu byly slyset nez byli pryc. Zeme se od zvuku chvela.
Dali dohromady vsecky bombardaky a myslim, ze ta message sla docela dobre a dost across.

Ja jsem vzdy podporoval trochu vic individualni zakrok. Nesouhlasil jsem se starym Bushem, kdyz pred vanoci, poslal nase jednotky na Panamu, pro Noriegu. 25 kluku mrtvych a Bush jde na TV a rika: "My heart goes to the families...." Klidne to mohli udelat jako Israel a udelat trochu "kidnaping". Israel dokazal, ze se takhle da udelat dost veci a bez ztrat svych zivotu.

To je ale mozna proti americke ideologii.

A co se stalo s Noriegou, ktery je na dovolene na Floride s barevnou TV? A manzelka s detmi ho chodi casto navstevovat a bude publikovat knizku! Slysel jsem, ze ho Bush musel dostat, protoze toho moc na nej vedel. Tedy: Noriega na Bushe a stejne tak Saddam na Bushe. Starej Bush byl spook od ukrizovani JK a myslel jsem Jezise Krista, ne Kennedyho. Ti nestoji za psani Nejhorsi prezident v historii USA! Jina theorie o ktere se da premyslet, ze Saddam byl v jednom case nas velkej kamos a my jsme mu pomahali a trenovali jeho vojaky na valku s Iranem. Ty "Tomahawk" misiles co mel, byly od nas!

Co bys rikal na neco tak bizarniho jako to, ze je theorie, ze stary Bush ho na ten Kuwait poslal. "Hele Saddi, udelej invazi, zapal co nejvic studni s olejem, moc Kuwaitiku nezabijej a ja tam poslu nase jednotky, ktere Te zatlaci nazpet. Nic Ti neudelame!" Je to tak bizarni, ze to je mozne! To, ze se zastavili, bylo nepochopitelne a podle mne mozna i v planu. Gen. Swartzkopff byl na nej dost nastvanej a ja jen vidim ty byrokraty, o kterych pises: jako Brent Scowcroft atd., kteri mu radili.

Takze operace "Desert Storm" byla zbytecna, americti vyrobci zbrani dostali vic prace~pises o jednotkach OSN? Kdo tam byl, mimo nas a UK? Musim se vratit a podivat se na to vic, abych tu nekecal. Naslibovali jsme Iraku navrat a Kurdi toho hned vyuzili. My jsme udelali totez, co jsme udelali Madarsku atd. Slibit pomoc,
vystengrovat lidskou duveru, povstani a pak NIC! Proto nam dnes uz nikdo neveri. Nas nejlepsi pritel, iransky Reza Pahlavi, ani nemohl najit asyl.

Ale jak rikas: OKOLNOSTI JINE, SITUACE JINA. A to Ti pripominam, kdyz pises, ze Afganistan byl porazen, Irak osvobozen a co by bylo v Nemecku, kdyz bychom s nim zachazeli jako s osvobozenou zemi. Uplne jina a nesrovnatelna situace. Irak neni WW2 (zatim!)

A v ramci "Bitvy o Britanii", podle myho strejdy, ktery lital jako stihac s 313 squad., bombardovani nemeckych mest nam hodne pomohlo moralne a ja budu do smrti
obdivovat Anglany a jejich moralku za utoku V1 a V2. Jen jedna injekce myslenek: jak by dnes svet vypadal, kdyz by nechali gen.Pattona udelat, to co chtel. A ja jsem ho jako desetilety kluk videl zivyho na prehlidce, kdyz jsme s tatou stali na podiu. (Tata byl dustojnik Ceske armady.)

Japonsko muze dnes jen dekovat genialite gen. McArthura, ktery daval dohromady "BUSIDO" a opet se neda rict, ze by Japonsko mohlo byt jako "osvobozena zeme". My jsme byli ve valce s Nemeckem a Japonskem a v tom je dost rozdil. Co nam Saddam udelal a byl opravdu threat? Trenoval teroristy s pomoci Ruska, Francie a Nemecka? Kde je fakt nejvetsi nebezpeci pro nas? Krom toho uspech Nemecka a Japonska je rovnez zalozen na prilivu investici dolaru a americkych businessu. Dukaz toho byl: NDR! Rusaci nemeli co investovat a Amici si mastili kapsu.

Totiz Ivane, podle mne to je asi takhle: my mame problemy s ekonomii a pamatujes si, jak nas ve skole ucili, ze kapitalisaticky system nemuze byt bez valky? Nejvetsi prosperita v USA byla hned po WW2 a kdyz zacaly problemy, nasli jsme si Koreu, Vietnam atd. Vyhlasit valku, rozbit vsecko co se da, poslat jednotky, osvobodit od komunistickeho nebezpeci nebo diktatora a pak to znovu vystavet. Ovsem Korea a Vietnam jsou spatne ukazky.

Jsem rad, ze Joe McCarthy je prijatelny, protoze jestli ctes Ann Coulter,
on do toho dost videl. A to ze Alger Hiss radil FDR v Jalte, kdy KGB uz mela asi 40 agentu v nasem Dept.of State? FDR mel jednu snahu, ktera stvala Churchila~udelat Stalina stastnym. WHOA! Uncle Joe? FDR byl komunista a udelal hodne spatnych a blbych veci z te koleckove zidle, protoze mu to uz nemyslelo.

Yeah, I am very opiniated.

Ale uz se vybodnu na politiku, mam theorii, ze jedeme do pruseru, USA je ideologicky na repiratoru a jsem tady Ivane 43 let. Odesel jsem predtim, ale ztravil jsem chvilku v UK. Radeji uz k muzice.

S Gustavem Bromem jsem hral skoro 10 let, naposledy jazzovy festival v Praze 1967 (Dubcek), kdy jsem hral uz tenkrat s nekolika americkymi orchestry. Bezzubka byl dixieland, coz pro nas skalni Bromovce bylo "dirty word", i kdyz jsme to taky hrali. Lada se snazil napodobovat americke kapely a sranda byla, kdyz prijel nas prvni cernoch a klarinetista od Armstronga, Edmund Hall. Slysel Bezzubku a ptal se:"Why are they playing so bad? We used to play like this, because we did not know any better." How about that?

Nasi kluci kopirovali i chyby a spatne noty. V ramco toho co je swing? I Ceska Filharmonie muze swingovat. Je to feeling. A vrchol toho je groove, kdyz hrajes s kapelou a najednou citis, ze jste vsichni na jedne a stejne strance. Neuveritelne.
Ja to zazil pouze 2x. Prvne v Bostonu, s Teddy Wilsonem (pno), Buck Claytonem (trumpet), Coleman Hawkinsem (tenor) a Harvey Masonem (bici). Byl to uzasny pocit a kdyz jsme dohrali, Coleman se otocil a rekl doslova: "Shit! I am waiting for this feeling last 3 years to happen in the studio and it has to happen in this motherfuckin' club, playing fuckin' mattinee!"

Pripadam si jako "blessed". Proc ja a proc mne? Neuveritelna kombinace muziky a citu. Jako kdyz by nas vsecky spojili na jednu IV s plasma a my vsichni najednou meli stejny tep! Ja citil jako kdyz bych opustil svoje telo a poslouchal ten neuveritelny zazitek! Swing to rikaji ere velkych kapel, ale jak rikam: swingovat muze vsecko. Proc anglicti zpevaci zpivaji (except Tony Newly) s americkym prizvukem?
Protoze "americtina" swinguje!

Jen si zazpivej "Wonderful" nemecky, cesky, rusky atd. a bude Ti to jasne. Ja ucil rok na Berklee College of Music, tak to mas z konsky huby! Taky to rikame tak u nas? Jako "z prvni ruky"~"from the horse"s mouth"?

"Embracing Defeat" mam az je to velmi dobra a pravdiva knizka, zvlast, kdyz mi Pan Buh dal moznost byt v Japonsku 2x kazdy rok od 1985, hrat a natacet s pianistou Masahiko Satoh (google) a jen reknu, ze jejich kultura je pro mne prijatelna a v mnoha vecich "emulate" Japonsko, by nam vubec nevadilo. Cest, honesty, spolehlivost atd., mam osobne jako svoje virtues diky Akiko a i bych tam klidne mohl zit.
Ona ale ne. Too regimented, coz ja potrebuji, protoze bych travil dny v posteli a cetl. Not jsem uz nahral dost, ale ted pisi a podium s velkou kapelou mi bude schazet do smrti.

Koncim vyrokem meho hrdiny generala George Pattona: YOU ARE NEVER DEFEATED, UNLESS YOU ADMITT IT! Mam hodne cteni o nem a jsem clenem klubu v San Diegu, kde se dobre znam s jeho vnukem. A v kanclu mi visi fotka, jak cura do Ryna a smeje se do kamery. Rekl jeste jednu dalsi vec, ktera mne taky hodne v zivote pomohla: IF IN DOUBT, ATTACK! (Moje motto v praci i v zivote a zatim 72 let velmi uspesne.)

Ivane, musim jit behat, uz se oteplilo, a pak si tohle procist, opravit chyby a preklepy a poslat. Mam velkou radost z toho, ze jsme se nasli. Neco za tim nabeton je a casem se to ukaze.

Zatim zdarec a na dalsi "psanou" a vymenu nazoru, kterych jsem more minul a omlouvam se. Hodil jsi na mne cely nakladak "Katyushas" a tak mi to chvili vezme.

Bud hodne zdrav a opatrny,

Milan++++ (nove motto: Your Health is Your Wealth. Mafia contract killer, momentalne a asi do smrti ve vezeni. A ani ne za to zabijeni.)

Hovory s Ivanem Spackem

Dear friends and readers:

Pred nekolika dny jsem napsal do yahoogroups na odpoved Ivana Spacka Standovi a dnes z toho mame hezkou korespondeci. Mam svoleni na pouzivani nasich rozhovoru. Zobacky zkusim pridelat.

Ivan napsal: Prohnal jsem toto notepadem, nebot yahoo format je priserny, neda se nic odmazavat, tedy reklamy a muj stary text.

>Kdo je tady ten inteligentni? Standa nebo pan Spacek?
>Ja se zastavam nazoru, ktery se mnoha lidem v klubu
>nelibi, ale podle mne Irak nebyl vubec nutny, protoze
>nikomu nedoslo, ze ten teror a teroristi se mohli bojovat
>beze ztrat americkych zivotu a jinak.
>9/11 a 3,000 obeti + pro mne nezduvodni, co jsme tam dokazali.
>Saddam je povesenej a co ted?

Ne, nedochazi mi popularni iluze, ze nebylo nutne ukazat jihadistum, ze nemohou beztrestne napadnout Spojene Staty. Vidim mnoho spolecneho mezi utokem na Pearl Harbour a utokem na New York.

V obou pripadech se jednalo o preneseni konfliktu na uzemi Spojenych Statu. Protiutok vratil valku na uzemi utocniku. Americka armada funguje jako naraznik,
s nepritelem bojuji profesionalni vojaci a ne obcane americkych mest. I kdyz me tak napada, ze by nebylo spatne nejak zaridit konfrontaci mezi teroristy a gangy Los Angeles. Zajimava idea je, ze by slo bojovat s teroristy bez ztrat americkych
zivotu. Jak by to fungovalo?

Moment, v New Yorku pri 9/11 doslo ke ztratam americkych zivotu. Kavalirsky obchazis tyto mrtve, zda se, zni to jako bys rikal "Co bolo to bolo, terazky nas snad nechaji." Rikat "Saddam je povesenej a co ted?" mi pripomina komentar soudce, ktery prohlasil o vrahovi deti "Vezenim se nic nevyresi, zivoty jim to nevrati" a dal mu domaci vezeni. Jedna se o trest za konkretni zlociny, ne o pomstu. Saddama odsoudil iracky soud, nikoliv obdoba norimberskeho procesu. To, ze iracky soudni system vubec existuje, je dukazem, ze invaze ma konkretni, pozitivni vysledky.

>Islamofasiste byli potichu, kdyz Reagan poslal F111s do Tripoli
>a Khadafi by v te >dobe nejvetsi threat. Ta message stacila.
>A stalo to jen jednu (sorry "jen") F111.

Jednim z obvyklych omylu lidi hodnoticich historicke udalosti je porovnavat neporovnatelne. Okolnosti jsou jine, situace je jina. Mimochodem, Evropa, krome Margarety, se silne rozcilovala nad Reaganovym "terorismem." Francie nepovolila prelet americkych letadel na ceste do Tripoli nad francouzskym uzemim, cimz se zvysilo riziko pro piloty, o coz jim zrejme slo. Lybie je mala zeme, neni kam se schovat. To se o Iraku neda rici. Khadafi financoval teroristy, Saddam napadal a
okupoval sousedni zeme. A financoval teroristy. Co se tyce vojenske sily, Lybie je bezvyznamna. Iracka armada patrila mezi nejvetsi na svete. Khadafi se po naletu zklidnil, Saddam po porazce v Kuvajtu nikoliv. Khadafi se pokousel o smir, napriklad pripustenim procesu s teroristy, kteri explodovali letadlo v Lockerbie.

Byla to sice fraska, teroriste byli jeho podrizeni, ale viditelne slo o ustoupeni
z agresivni pozice. Saddam se nejenom nepokusil o smir se Zapadem, naopak,
pokousel se vyzbrojit se pro pristi valku. Nasi "spojenci" mu v tom ochotne asistovali. Bombardovani Afganistanu Clintonem k nicemu nevedlo.

Okupace Afganistanu vedla logicky k okupaci Iraku. Duvodem, proc okupace Afganistanu jakztakz funguje a okupace Iraku vede do chaosu je fakt, ze Afganistan byl porazen.
Irak byl "osvobozen." Kdyby bylo s Nemeckem zachazeno jako s osvobozenou zemi, tak by se tam dodnes strilelo.

>Tady ta historie je jina a logika v tom neni. Dubya je popletenej prezident, >obklopeny blbymi poradci, kteri zatim nic neukazali (a byl jsem republikan~
>ted jsem nezavisly).

Na rozdil od tebe se s George W. Bushem neznam. Jeho popletenost tedy nemohu posoudit. Ani blbost jeho poradcu. Pri je televiznich vystoupenich vidim cloveka, ktery se poctive snazi delat to, v co veri, co vidi jako svou povinost.
George W. Bush nebyl nikdy agresivnim politikem holedbajici se tvrdosti. Naopak, celou svou karieru se snazil vychazet se svym okolim. Vzdycky zduraznoval spolupraci pred konfliktem. To, ze nema dar komunikace jaky mel Reagan nebo Clinton, nepokladam za dukaz nedostatku inteligence. Posloucham co rika, divam se mu do oci a vidim
cestneho, slusneho cloveka. Znovu a znovu zduraznuje hodnoty, ktere byvaly hodnotami zapadni civilizace. Snazi se navazat dialog s Islamem, ktery duverive nazyva jmenem "Nabozenstvi miru", kterym toto rozhodne neni. To neni chovani sileneho, nasilim omameneho politika. A jo, musim priznat, ze v tom je trocha zmatenosti.
Vracim se k Pearl Harbouru. Pripada mi, ze tvou reakci na tento utok by bylo "Posleme bomardery nad Tokyo." Coz byl zpusob, kterym Velka Britanie a Spojene Staty vedly valku s Nemeckem. Vysledky teto vzdusne valky byly minimalni. Prumyslova produkce Rise se v letech nejintenzivnejsiho bombardovani, tedy 1942 - 1944, zectyrnasobila. Moralka civilistu se zvedla, zivena nenavisti ke "vzdusnym teroristum." Bitva o Britannii mela stejny vysledek.

Bombardovani jako zpusob valky nefunguje. V cem je uzitecne, je priprava cesty pro pozemni armadu. Vztyceni vlajky nad Reichstagem a Okinawou signalizuje blizici se konec valky. Odstraneni vudcu zemi, kteri zpusobili valku, odzbrojeni nepratelskych sil a nastoleni okupacniho rezimu, tento proces dokonci.

Fakt, ze americkym vojakum bylo zakazano vztycit americkou vlajku nad dobytym uzemim, bylo prvnim signalem, ze tahle valka jen tak neskonci.

Vudci byli odstraneni, nepratelske sily nebyly odzbrojeny, okupacni rezim nebyl nastolen. Situace, ve ktere obcane porazene a okupovane zeme chodi po ulicich mest se samopaly a RPG's je absurdni a nepochopitelna. Tento kuriozni zpusob okupace vychazi z iluze, ze Irak byl osvobozen. Abych se vratil k situaci v Evrope po druhe svetove valce, umite si predstavit nasledky obdobne situace v Nemecku?

Jak by to asi dopadlo?

Douglas MacArhur nastolil v Japonsku tuhy, nekompromisni rezim. Alternativou byl chaos irackeho typu. Japonsti vojaci byli ochotni bojovat dal, nekteri z nich se skryvali v dzunglich pacifickych ostrovu pres dvacet let po oficialnim ukonceni
valky. Japonsko ma dodnes ustavu, ktera byla vytvorena okupacnimi autoritami. Ze systemu zalozenenem na valecnickem kodu Busido se stala prijatelna imitace demokratickeho modelu.

Jiste, Japonsko nebude nikdy zemi zapadni civilizace, ale podstatne je, ze opakovani akci typu Nankinskeho masakru neni v dohledne dobe pravdepodobne. Kdyby Americane
zachazeli s Japonskem jako s osvobozenou zemi, snaha vytvorit "ko-prosperity zonu" v Asii by byla aktualnim problemem dodnes.

>Chenney, Haliburton, starej Bush a jeho CIA "Skulls&Bones" hry za scenou,
>kissass PRC (China), kissass Wahhabis ze Saudi Arabie~myslel jsem
>ze Bush bude tomu umelymu kokotovi princovi (nebo co), libat prsten.

Hmmm, "CIA 'Skulls&Bones", vidim, ze beres napady americke blaznive levice vazne. Konspiracni teorie tohoto typu nejsou diskutovatelne. Schopnost verit temto absurdnostem obvykle znaci ochotu verit vsemu,co mi potvrdi muj obraz sveta.
Prdelolibacstvi Ciny nebylo prineseno do americke zahranicni politiky mladsim Bushem. Je to jedna z nejstarsich a nejmene pochopitelnych posedlosti "Foggy Bottoms." Nezvoleni a neodvolatelni byrokrate sedici v kreslech americkych instituci representuji nejvetsi potencialni hrozbu demokracii. To jsou lide, mezi kterym nachazel Tail Gunner Joe agenty cizich mocnosti. Mitrochinovy archivy a archivni materialy uvolnene CIA ukazuji, ze Joe MacCarthy nebyl tak uplne na hlavu padly, jak ho vidi prumerny American, diky desetiletim nenavistne propagandy liberalu.
Americke vladni instituce jsou dnes zranitelnejsi, nez kdykoliv predtim, diky uhozene kadrove politice. Na etnicke a nabozenske koreny kandidatu se nesmi
prihlizet pres fakt, ze nektere etnicke minority si uchovavaji lojalnost k zemich, ze kterych vychazi jejich predci. Coz ma nevyhnutelne nasledky jakymi jsou pripady uredniku cinskeho puvodu provozujici spionaz ve prospech Ciny, Israele a dalsich zemi.

>Tak jako videl, jak je Putin fakt hodnej kluk a chce byt
>pritel s nami. SHIT! Videl v jeho ocich cestneho cloveka!
>Nas prezident!

>Milan++++ (muzeme prilohy?)

Tohle neni nic noveho. Diplomate vyslani k jednani s Hitlerem v nem obvykle videli cloveka, se kterym se da delat business. Nevim co to je, ale do diplomacie
se obvykle pousti lide kteri veri ve vec, kterou nazyvaji "pragmatismus." Presnejsim slovem pro tento stav mysli je "cynismus."

Ivan Spacek

Thursday, January 18, 2007

Mily Rosto,

Prave jsem zakoncil hodinovy telefonat s moji sestrou v Plzni, ktera cte Tvoje clanky, diskutujeme o nich a nebyla moc nadsena s tim o kulture. Ja to nebudu moc roztahovat, akorat musim rict, ze s ni souhlasim a ze v mnoha vecech Tvuj nazor je trochu "biased" a jednostranny. Taky se ji nelibil muj blog o alkoholu, az jsem ji vysvetlil, ze pisi tak umyslne, jako 13ti lety kluk a pak taky beru v uvahu uroven lidi, kteri to ctou. Hned to pochopila....

Podle jejiho nazoru jsi zapomnel na spoustu kulturnich veci, ktere se v C.R. deji a kultura se fakt neda kritizovat podle SAMANA, o kterem ona vubec nevedela. Jsou tam jasne extremy, jako neo-nazis, ale to je tezko brat jako kulturni projev a musel bys take priznat, ze to je ta zkurvena "ceska" demokracie, protoze za komousu by tam definitivne nebyli! Relativni svoboda projevu?

Hlavne Ti chtela pripomenout, ze i Plzen ma svoji filharmonii, abonentni koncerty a fantasticky repertoire. Potom Prazske jaro, Brnenske jaro, Statni Filharmonie, Ceska Filharmonie, Janackovo Kvarteto a dalsi, rovnez nemuzes zapomenout. Pak maliri, spisovatele, vystavy atd. a ja si pamatuji, ze ten hlad po umeni ani komunisti neznicili, protoze o umeni nevedeli "shit", ale byli vsichni ozralci a tak Prazdroj byl za nich podle mne nejlepsi. See my previous blog.

Ja mel v Brne manzelku, jejiz mama byla sekretarka Statni Filharmonie, pod rizenim Vaclava Neumana, ktery zemrel uznavany jako jeden z nejlepsich dirigentu na svete. Diky jeji matce (tchyni) jsme meli listky a lozi nad orchestrem na vsecky abonentni koncerty v dobe mych studii a i potom, kdyz uz jsem hral s Gustou. Ja vzdycky nejvic obdivoval Vaska, chodil na zkousky Filharmonie a prozival sarkasticke a ironicke debaty s Dr. Travnickem, ktery hral prvni housle a take byl leader svetoznameho Janackova Kvarteta.

Ale pan dirigent mel aferu o ktere vsichni vedeli, s jeho manzelkou,ktera hrala ve stejnem orchestru violu, takze byla sranda, jak casto housle mely problemy s intonaci, "nahoru~dolu se smycci" atd. (Jak se rekne cesky "bowing",ktere musi byt perfektni?) Vaclav Neuman byl "anal retentive" a ja ho miloval.

A i za komunistu, kultura, kdyz jsi o ni mel zajem~tak jsi ji nasel. Ja mel sen byt skladatelem a dirigentem a tak jsem studoval s nejlepsimi a pak sledoval jeho vyrazy obliceje a styl, kdyz dirigoval. Fantazie. Nase loze byla prvni zleva nad orchestrem.

Akorat tohle mi ale komunisti zkazili, protoze jsem zkoncil jako Ing., ale zase mi to dalo prilezitost zmenit zamnestnani po stavkach a zniceni zive hudby v Las Vegas a ted, po 26 letech s county, mohu hrde rict, ze jsem USA vratil dost. V kazde nove silnici, mostu atd. je kousek meho srdce. Cili mam sice na driver's licence "organ donor", ale moc jich uz originalnich nemam, diky medicine, dobrym doktorum a hlavne betalne pojistovne! Ty originalni se zatim jeste nedaji transplantovat. Zatial!!

Krom toho planuji to dotahnout na 30 let a nejenom, ze pujdu do penze (?) s 6ti figurovym prijmem, zdravotni insurance atd. (akorat jestli dollar pujde jeste vic dolu, tak asi do penze nepujdu.) Nemohl bych si dovolit navstevu zeme, kterou jsem uz davno opustil a po ktere se mi vubec nestyska. (Jen rodina a Sumava!) Kdyz se mne nedavno ptal sef, jestli planuji penzi, tak jsem mu rekl,ze mam truhlare, ktery mi dela rakev a ja si ji dam do kanclu, JUST IN CASE, SO TO SPEAK!

Takze tohle dokazuje, ze vsecko i nekdy spatne, muze byt pro priciny nezname, v budoucnu "a lifesaver". Znam tady fantasticke muzikanty, kteri cisti swimming pools, nebo sekaji travu. 2x tydne hrat,nestaci na zivot a tak jsme tu dopadli. Ja musim rict "Danke Schoen", kterych jsem hral asi 5,500 v 9ti letech s Wayne Newtonem. Staly za to!

Kdo ma zajem cist o mych dobrodruzstvich z mladi, ktere jsem ztravil cele v nekonecnem pruseru s autoritami,(nosil jsem do skoly bundu od dustojnicke US Army, s knofliky, kde byl emblem US a ve skole je to dost sralo. Je to jako prvni "entry" v mem kadrovem posudku: "Milan nosi do skoly Americkou uniformu" a na nasem poslednim sjezdu v Plzni (z gymplu 1953), mi kluci pripomneli, ze jsem stale nosil housle i kdyz jsem mel hudebku jen 2x tydne. Pry se jednou podivali v me nepritomnosti a byl tam "modified" a nabity Schmeisser.

Hezke vzpominky. Na to se pamatoval Dr. Juza, ja to zapomnel. Jestli mate zajem, mrknete se na muj blog Viva Las Vegas. Pisi o svem Technicolorovem mladi, stale v nejakem pruseru a StB na navsteve ve skole min. 1x za mesic.
Dekuji predem.

Milan++++

Monday, January 15, 2007

Preji vsem dobre rano a jako prekvapeni, muzete zapomenout
na tu omluvu, protoze mam andelicka straznicka, "hackera",
ktery mi ten format bez pozadani a neocekavane (pro mne)
spravil. Chtel bych mu tady verejne podekovat, jeho jmeno
by ale bohuzel nikomu nic nereklo.

Thank you for everything,

Milan++++

Sunday, January 14, 2007

OMLUVA CTENARUM!

Ztravil jsem asi 2 hodiny srovnavanim formatu, ktery se ukaze na "preview" a ted se jako blbej divam, jak to OPRAVDU vylezlo. Zatim si nevim rady, protoze preview formatu, ktery jsem kliknul na "publish" je uplne jine, nez to co vyjde. Je to opet rozkouskovane a jestli mi nekdo dokaze poradit, koupim mu bednu Zlateho Bazanta. Rosta mi rikal, ze to mam delat na WORD a pak to pastovat, ale zkousel jsem tohle, protoze pred casem to vyslo hezky.

Dnes bylo perfektni preview a vysledek~I am sorry! Moc se omlouvam!

Bill Gates is full of shit!
Milan++++
ALKOHOL JE NAS NEPRITEL. NEPRATEL SE NELEKJTE,
NA MNOZSTVI NEHLEDTE!
(Prej tohle rekl nas znamej terorista, Jan Zizka z Trocnova?)

Po podrobnem precteni hezkeho clanku od Tomase Krystlika, vratilo se mi pri cteni mnoho vzpominek na moje alkoholicke zacatky a tak jsem se rozhodl radeji napsat blog.
Uvodem ale par informaci o sobe.

Narodil jsem se v Plzni, v porodnici na Slovanech, 20. zari 1935 (takze hned vidite, ze Rosta ma problem s matykou, kdyz rika, ze mi je 97. Spletl se o 25 let, ale ja mu to uz odpustil. Ma ale trochu pravdu. Ta fotka je 5 let stara (ne ta s brejlema), mam min vlasu a jako ojete auto, jsem diky americke technologii a vyborne county pojistovne, vymenil vsecky ojete soucastky (tedy skoro!) Mam obe kolena totalne umela (diky NASA, ktera pouziva tu slitinu chromia a kobaltu), chodim docela normalne,i mohu kopnout do prdele.

No a ted jsem prodelal dve velmi uspesne operace vycisteni Carpal Tunnelu a mohu si zapnout sam kosili a dokonce uz i hraji znovu na basu. Spolu s katarakty, skoro bionic man, operace dohromady se spitalem a doktory, staly pres $300,000 a ja platil z kapsy (cash), asi $1,200. Viva Clark County Self Funded Insurance!

Nez se dostanu k pivu a mym osobnim zazitkum, zacnu s tim, jak to vse vlastne zacalo. Tatinek mne poslal asi ve 13 letech pro desitku (tocenou) a ja na ceste z hospody ze zvedavosti zkousel, jak to chutna. Chutnalo to tak dobre, ze jsem sice domu dosel, ale rodice hned videli, ze nas hospodsky osidil, protoze ja to srkal celou cestu (asi 300 m) a tak asi pul litru chybelo a ja to citil! Jelikoz jsem byl uz tenkrat s predurcenou budoucnosti vynikat v "deception", nikdo jasne na mne NIC nepoznal a mne akorat pak bolela hlava.

Dalsi zazitek z detstvi s alkoholem, bylo slevani sipkoveho vina, ktere nechali rodice na stole v mise aby se usadilo a ja taky srkal. Bylo moc dobre a maminka mne probudila spiciho s hlavou na stole.

No a pak nejkrasnejsi zazitek byl s "Kminkou". Koupili jsme pul-litrovou flasku a dva jsme ji s kamaradem na Chlumu vypili. Byla to sranda. napred jsme se chechtali a meli legraci ze vseho (how stupid!), pak si lehli na mech a oba usnuli. Spali jsme asi hodinu a s divnymi pocity jsme sli domu. Mne bylo blbe a tak jsem rekl mamince, ze na mne asi neco leze a sel si lehnout na gauc.

Moje zlata mama, kterou jsem nedavno ztratil a dnes jsme oba breceli s moji sestrou v Plzni a ja na telefonu v Las Vegas, kdyz jsem hral Wagnerovu predehru k opere Tannhauser~mamincino nejoblibenejsi. Muzika tohle muze lidem udelat a vrati se mladi, vzpominky, city, vune, chut a vubec vsecko s tim spojene. Tedy jeste nazpet: moje mama mela starost a prisla mi rict, ze ma Haslerky, abych si jich par vzal. A to stacilo na muj "gag reflex", valit na zachod a vyzvracet se z podoby. Trest od Pana Boha? HASLERKY!

No a pozdeji v Brne na VUT a pak s Bromem, jsme vypili hektolitry Prazdroje 12, ktera je jedina ze vsech piv na svete, delana z lokalni mineralni vody a je zasadita (alcaloid). Vsecky ostatni piva jsou kysela a tak proto muzeme jist nasi tezkou kuchyni a netloustnout! Hned je clovek vytravenej.

Nejlepsi dvanactka byla cepovana a meli jsme 2 vybrane restaurace, kde byla dvanactka podle nas, stale opile kapely Gustava Broma "THE BEST!" V restauraci v pivovare a pak v Praze "U Tigra (Tygra?)", kam jsme chodili cela kapela a ja udelal svuj rekord~12 piv za vecer. Franta Navratil, co hral altku drzel rekord: 18! A ani jsme uz nebyli zkaleni~jen litali na zachod. Krom toho ted asi nastvu vsechny moje pratele, ale ja osobne tvrdim, ze nejlepsi dvanactka (nic jineho uz jsem pak nepil), byla za komunystu! Ti hajzlove byli vsichni alkoholici a jako takovi, vedeli kdy je pivo dobre! A meli "Skorpiony 7.65 mm". Pivo MUSELO byt dobre!

Ted pri mych navstevach uz vubec pivo nepiji, jen vino (domaci Frankovku)a tady v USA jsem si zamiloval vsecka japonska piva, ktera jsem pil kazdy rok meho manzelstvi s Japonskou princeznou (tata samuray, mama shogun), ktera ovsem v Tokyu na cepu jsou fantasticka. Ne manzelky, ale pivo! Slysel jsem, ze Japonci jezdi k nam pro chmel.

A ctenarum, kteri se mne stale snazi opravovat: vim, ze vsecka japonska piva jsou davana do lahvi v Kanade a uz to neni ono. A jeste jeden zazitek z mych kazdorocnich navstev Tokya: SAKE je senzace a ja vypil dost znacne mnozstvi, diky me neteri Mio-chan, ktera je jedina v te urozene rodine, kdo chlasta. A nestydeli se za mne, ze jsem KETO~cizinec s chlupy na prsou!

Japonci jsou ovsem velmi dukladni ve vsem a tak Sapporo, Kirin, Asahi a dalsi, ktera tu ani nezname, kdyz fermentuji sake, zjistili, ze sake chutna lip, kdyz pri fermentaci hraji tise klasickou muziku~coz je stara vec, z pokusu s kvetinami ve Skotsku. Pri klasice dobre rostly, bez muziky~normalne a pri rock&rollu zvadly,
Chastushky prej nezkouseli.

Muj ex-brother-in-law Kenjiro, ktery miluje jazz a zritil se, kdyz jsem ho pozval do studia a na koncert pianisty kamose Masahiko Satoha, ktery je v Japonsku strasne slavnej a ma svuj jazz club a studio. Natocili jsme s triem asi 5 CD a ja to vzdy spojim s navstevou rodiny, ktera zustala rodinou i po nasem rozchodu. (Masahiko Satoh pro neverici~google, google a rodinne jmeno me ex bylo a je NEGISHI. Po jejim tatovi je dokonce pojmenovana linka vlaku: Negishi Line v Tokyu)~ tedy, Ken-chan mne vzal do jedne soukrome vyrobny sake, kde majitel delal sake a pri fermentaci hral Miles Davise nebo MJQ (Modern Jazz Qurtet pro neznajici) a fakt ta sake, ktere jsem privezl 6 l flasek (byli jsme 3),chutnala jinak a pro mne lip. Dokonce tam i byl rozdil, mezi MJQ a dalsimi jazzovymi muzikanty. Go figure!

Ted ale nazpet k pivu a mythu o Prazdroji (Plzni dvanactce, na cepu, 6 C, hospodsky toci v bilem plasti jako doktor!)

Zakon 1)
Pivo se nesmi pit teplejsi nebo chladnejsi nez 6 stupnu Celsia! Tady v USA zkurvi vse, including a wet dream. Vsecka piva jsou prechlazena (34 F) a tim padem ztrhana! Nedrzi vubec penu a hned jdou "flat". So you get no head!

Zakon 2)
Pro cepovane pivo v Plzne a tam kde vi o pivu, odmitaji hlinikove sudy. Musi to byt drevo a po dodani MUSI lezet 10 dni v te teplote ve sklepe. 6 Celsius = 42 F

O tom, ze pivo bylo delane sladky z Bavorska~o tom vim a rovnez jsem cetl, ze jsme ukradli prvni recepty, od nejakych mnichu z Nemecka. Takze to je jen Pilsner, protoze je z Plzne. Ted Pilsner Urquel se neda vubec pit.

Anonymni comment Tomasovi o Zlatem Bazantovi ze Slovenska:
Tady byla chvilku polska restaurace, hodne ceskeho jidla taky a hlavne meli vsude reklamy na Plzen. Akorat nemeli to pivo (zatim). Tak jsem chtel zkusit neco jineho a restaurater mi doporucil "Golden Pheasant", nebo Zlaty Bazant, ktery mel byt dobry a opravdu byl vynikajici. Ja ale jako tvrdy sovinista (pokud jde o pivo), nemohl jsem
uverit, ze by Slovaci byli schopni uvarit tak dobry pivo (omlouvam se vsem amosum~je to pokus o vtip). Well, moje podezreni bylo opravnene, protoze po dukladnem prostudovani nalepky, malym pismem dole je napsano: Made in Slovakia by Heineken atd. Pivo docela ujde! (Pro Tebe Palo!)

V padesatych letech, na ceste do skoly (do gymplu), kazdy den pred vjezdem do pivovaru, stalo nekolik zapadonemeckych nakladaku, kteri prijeli (Nemci), privezli nemecka piva (Steinhager, Dinkellaker~prominte za hlaskovani atd) a vymenili to za Prazdroj~Pilsner Urquel. To bylo tak kole 1951 az 53.

No a jeste na dodatek toho mytusu (*nebylo by lepsi psat mythus?)~ kousek od Prazdroje, na ceste do Prahy, je dalsi pivovar Gambrinus. A moje pamet je dobra i po tech pivech natolik, ze jsem se jednou zkalil ze Senatora (osmnactka), pak delali v Prazdroji sedmicku, desitku a dvanactku + Pilsner Urquel. Dokonce delali i "trojku", slabe pivo, pro delniky v hutich.

A nakonec maly zazitek se zaslouzily umelcem a komunystou Gustou Bromem, ktery mel rict Husakovi: Strc si ten titul do prdele, Ty kurvo komunysticka....podle nekterych skalnich pratelu z humintelu!

Hrali jsme nekde u Liberce a prinesli nam dva litry domaci silne a dobre merunkovice. Gusta, ktery nepije, ihned zkonfiskoval jednu lahev a druhou dal kapele. Kapela se citila strasne dobre, ale jedna flaska nebyla dost a tak JA, trouble-maker prisel na napad: prelit jeho do nasi zelene flasky a jeho lahev naplnit vodou s trochou te merunkovice, aby to vonelo. Kapela byla nadsena, vykalili jsme druhou lahev a pak se na to zapomnelo.

Asi za 3 mesice nam Gustav rekl, ze ocekava nejake zap. Nemce, na smlouvu pro TV show. Mne nic nenapadlo, ale asi za dva dny rano, mi zvoni telefon a bez vysvetlovani, Gusta zpustil: "Ty hajzle, nemas vubec potuchy, jak jsi mne zahanbil. Ja tady mam ty Nemce a tak jsem jim chtel nabidnout neco ceskeho a dobreho, rekl jsem jim historku te merunkovice, nalil z lahve, kterou jsem schovaval a oni sice byli moc slusni ale pak sme se vsichni nasilne i smali~ale ja Ti kurvo dluzim! Takova ostuda! Mezinarodni!" "Daval jsem jim pit VODU!!!!"

Ja samozrejme vsecko zaprel, nevedel jsem o cem mluvi a bylo zajimave, ze on se o tom pozdeji vubec nezminil a mne nerekl taky nic, protoze ja jsem nikomu o tom telefonatu nerekl. Proc ale volal mne? Dodnes mne to vrta v hlave! V kapele bylo 14 lidi!

Na zdravi vsem a nashledanou za par dni, jakmile zjistim, ze mi neco napadlo nebo bude nejaka inspirace~jako kdyz Ahmadinejad objimal a libal toho Hasidic brousice diamantu ~ moje tluste strevo bude chtit psat. (Je to tlusty strevo~doufam ? Z toho iranskyho nebezpecnyho spratka jsem se posral. Nuke?)

Kdyz se rika: Ma basnicke strevo..... Nebo je to "God Forbid", slepy strevo?)

Majte sa bratia pod Tatrami a dajte si na mne "Zlateho Bazanta"! Shame on you!
Chlubit se cizim perim. (To je specialni stengr pro Lehotskyho, ktery rika mym patriotickym skladbam "slagry" a taky se divil, ze to Cech mohl napsat. Moc mne to bolelo~asi 3 min.)

Milan++++

PS V jednom anonymnim komentari se nelibilo ctenari, jak pry prznim cesky jazyk. Odpoved? Ja nerozumim nove cestine, co jste zmenili v 1989. Zavolej si "DYSPECINK!" Cist to nemusis. Mas svobodu vyberu! Krom toho kritiky mam rad, ale na anonymni seru. (Sorry Ladies!) Tenhle kokot mi daval lekci o USA, ze tu asi nejsem moc dlouho.
Je 40 let (slovy: ctyricet, vole!) dost dlouho? Dej si slofika!

PS2 Moc bych uvital inspirace a o cem by jste chteli vedet. Nekdo chtel abych popisoval striptease, coz odmitam (to old), ale mam kamose, ktery vlastni legalni "house of joy", ruzne jine pratele (i z mormonske mafie), tak mi napiste o cem mam psat. Je toho dost na knizku. Zivot ze zakulisi, kde slavni a milovani zpevaci snupaji cocaine, nez jdou na jeviste, soukrome drby o jejich zivotech, ktere bych mel strach psat v anlictine, atd.....

Ztravil jsem dost casu s Frank Sinatrou, Davisem, Tom Jonesem, Ankou, Wayne Newtonem a pak hral asi dva roky vsechna production shows~denne v jinem hotelu: Lido de Paris, Casino de Paris, Follies Bergere, I "Jak si Roy hral na podiu s tygrem a mlatil ho do cumaku s mikrofonem SHURE!" To si myslim toho tygra nejvic nasralo. Sure, SHURE?

Tuesday, January 09, 2007

Mili pratele,

nez se dostanu k popisu poslednich 8mi mesicu meho zivota, jeste mi to chvilku vezme. Na zacatek meho 2007 psani bych chtel vsem poprat vse nejlepsi v Novem Roce 2007, hlavne hodne zdravi (mam pripraveny testimonial), stesti, lasky, uspechu v lasce a more spokojenosti. Sex, sex a sex se tam muze rovnez pridat a jelikoz
jsem prave dostal od kamarada trochu filozofie o dotycnem predmetu, chtel bych se s Vami o ni podelit. Je tam taky hodne pravdy.

Vse nejlepsi preje,

Milan++++


PHILOSOPHY OF SEX


"I believe that sex is one of the most beautiful, natural, wholesome things that money can buy."
--Tom Clancy


"You know "that look" women get when they want sex? Me neither."
--Steve Martin


"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand."
--Woody Allen


"Bisexuality immediately doubles your chances for a date on Saturday night."
--Rodney Dangerfield


"There are a number of mechanical devices which increase sexual arousal, particularly in women. Chief among these is the Mercedes-Benz 380SL."
--Lynn Lavner


"Leaving sex to the feminists is like letting your dog vacation at the taxidermist."
--Matt Barry


"Sex at age 90 is like trying to shoot pool with a rope."
--George Burns


"Sex is one of the nine reasons for reincarnation. The other eight are unimportant."
--George Burns


"Women might be able to fake orgasms. But men can fake whole relationships."
--Sharon Stone


"My girlfriend always laughs during sex ---no matter what she's reading."
--Steve Jobs (Founder, Apple Computers)


"My mother never saw the irony in calling me a son-of-a-bitch."
--Jack Nicholson


" Clinton lied. A man might forget where he parks or where he lives, but he never forgets oral sex, no matter how bad it is."
--Barbara Bush (Former US First Lady -- and you didn't think Barbara had a sense of humor)


"Ah, yes, divorce, from the Latin word meaning to rip out a man's genitals through his wallet.."
--Robin Williams


"Women complain about premenstrual syndrome, but I think of it as the only time of the month that I can be myself."
--Roseanne


"Women need a reason to have sex. Men just need a place."
--Billy Crystal


"According to a new survey, women say they feel more comfortable undressing in front of men than they do undressing in front of other women. They say that women are too judgmental, where, of course, men are just grateful."
--Robert De Niro


"There's a new medical crisis. Doctors are reporting that many men are having allergic reactions to latex condoms. They say they cause severe swelling. So what's the problem?"
--Dustin Hoffman


"There's very little advice in men's magazines, because men think, I know what I'm doing. Just show me somebody naked."
--Jerry Seinfeld


"Instead of getting married again, I'm going to find a woman I don't like and just give her a house."
--Rod Stewart


"See, the problem is that God gives men a brain and a penis, and only enough blood to run one at a time."
--Robin Williams